Accu advies


Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers die loodzwavelzuuraccu's gebruiken. Het correct gebruik van de accu zal de levensduur ten goede komen wanneer u de volgende tips opvolgt.

Wanneer accu vervangen?

 • Indien de accu niet meer te laden is (Indien de accu te lang zonder spanning "leeg" staat dan gaat de accu stuk en is de accu niet meer te laden).
 • Indien de accu na laden snel leeg is (accu is "op")
 • Indien behuizing is gebarsten (gevaarlijk).
 • Indien de accu oud is, (technisch verhaal) oude accu's leveren lagere capaciteit (Ampere), om het zelfde gewicht te kunnen tillen moet de accu dus meer stroom leveren (Volt) en dus gaat er meer stroom over de printplaat. Hierdoor wordt de print erg heet en kunnen er allerlei storingen ontstaan (circa 2 jaar).

Met een volledig geladen accu is het normaal gesproken mogelijk om twintig tot honderd tilbewegingen uit te voeren. Dit hangt er van af welke tillift u gebruikt, het gewicht van de cliënt, de leeftijd van de accu en in welke staat deze verkeerd.

Wanneer u de accu laadt voordat hij helemaal leeg is zal dit de levensduur van de accu ten goede komen. Accu's zijn de brandstof van uw hulpmiddel, naarmate de accu ouder wordt zal de capaciteit afnemen. Uw accu's werken het beste bij kamertemperatuur. Bij hogere of lagere temperaturen zullen de prestaties van de accu afnemen. Volg altijd het protocol van de fabrikant.

Wanneer u de accu net hebt ontvangen laad deze dan minimaal vierentwintig uur op. Om de levensduur van de accu te bevorderen is het goed om altijd eerst de netvoeding uit te schakelen alvorens u de accu op de lader aansluit of ontkoppelt.

Als de accu volledig opgeladen en in gebruik is dient deze te worden opgeladen, of:

 • Wanneer het lampje 'accu bijna leeg' brandt,
 • Minimaal dagelijks

Laad iedere accu tenminste acht uur op, tevens dient u de accu elke zevende dag tenminste vijftien uur op te laden. Dit alles zal de levensduur van de accu ten goede komen.

*De accu mag in de lader blijven zitten als het helemaal is opgeladen. Er is geen gevaar dat de accu teveel wordt geladen. Tevens zorgt u er hiermee voor dat de accu altijd helemaal is opgeladen.

Ga niet door met het gebruik van de lift indien het waarschuwingslampje 'accu bijna leeg' brandt aangezien dit de levensduur zal verkorten.

Zorg ervoor dat u de accu's niet laat vallen omdat dit persoonlijk letsel ten gevolg kan hebben. Daarnaast kunnen de accu's hierdoor beschadigen. De cellen en onderdelen binnenin de accu kunnen beschadigen. Zelf wanneer de behuizing onbeschadigd lijkt kan het zijn de werking van de accu hierdoor verslechterd.

Indien u de accu's voor langere tijd moet opslaan dient deze volledig op te laden. Bij het opnieuw in gebruik nemen van de accu dient deze vooraf te worden opgeladen. De accu's dient u op een koele plaats te bewaren, bij voorkeur bij 10°C of minder, maar niet onder de -40°C. Vermijd contact tussen de accu en directe hittebronnen als zonlicht en radiatoren. Een omgevingstemperatuur hoger dan 30°C zal de levensduur van de accu verkorten.

Het weggooien van de accu dient u op een milieuvriendelijke wijze te doen. Deze mag u opsturen naar tweedehandshulpmiddelen.nl, wij zorgen dan voor juiste verwerking van uw oude accu.
(geen lekkende accu's verzenden!)

 • Gebruik alleen de originele lader die bij de tillift is geleverd.
 • Laadt de accu niet in een afgesloten container op.
 • Plaats de accu niet dicht bij open vuur en gooi ze er niet in.
 • Plaats de accu tevens niet in de nabijheid van voorwerpen die vonken of vlammen produceren.
 • Een accu nooit kortsluiten.
 • De accu niet opslaan in ruimtes waar de temperaturen boven de 40°C kunnen zijn.
 • Laad en bewaar de accu niet aanwezigheid van brandbare gassen.
 • Kraak, open of demonteer nooit een accu.

Houd u altijd aan de voorschriften van de fabrikant van het hulpmiddel, mocht dit voorschrift afwijken van ons voorschrift, neemt u dan contact met ons op voordat u de accu laad of gebruikt.

Wanneer de behuizing van de accu barst en het vocht in contact met uw huid of kleding, moet u deze direct met water wassen. Indien het vocht in aanraking komt met uw ogen, spoel deze dan onmiddellijk ruim met water en waarschuw uw arts.

© 2013 - 2024 Tweedehandshulpmiddelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel